طرز پخت اکبر جوجه اصل و خوشمزه!

اکبرجوجه یکی از غذاهای سنتی مردم مازندران میباشد این غذای قدیمی در اصل به شهرستان گلوکاه در مازندران برمی گردد که به دلیل طعم خاص و منحصر به فردش خیلی سریع در میان شهرهای دیگر هم مورد توجه قرار گرفت. به گونهای که در حال حاضر این غذای سنتی مازندران را میتوانید حتی در اکثر شهرهای جنوبی نیز بیابید و از طعم لذیذ و خوشمزه آن لذت ببرید.
مواد اولیه لازم برای تهیه اکبر جوجه
جوجه مرغ ۱ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیر ۲ حبه (اختیاری)
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
گردو ۱/۲ پیمانه
کره محلی ۱۵۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری
رب انار ملس ۲ پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
آبلیمو ترش تازه به میزان لازم
طرز تهیه اکبر جوجه
۱- برای تهیه اکبر جوجه مهمترین قسمت انتخاب سایز جوجه است جوجهای که انتخاب میکنید باید نهایتا ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم باشد به گونهای که وقتی پاک کردید وزن آن حدود ۹۰۰ گرم تا ۱ کیلو شود. مرغ را تمیز کنید، مخصوصا بالها را با دقت تمیز کنید و داخل شکم را کاملا خالی کنید سپس مرغ را بشویید و از وسط نصف کنید. (پوست مرغ را جدا نکنید)
۲- زعفران دم کرده غلیظ را که از قبل آماده کرده اید به تمام قسمتهای مرغ بزنید بعد هم نمک را به آن اضافه کنید و با دست تمام قسمتهای مرغ بمالید تا این مواد به خرد مرغ برود. پیازها را خلالی کنید سپس زردچوبه + فلفل قرمز + فلفل سیاه + آبلیموی تازه را به آن اضافه کنید پیازها کاملا با مواد مخلوط کنید.
۳- ظرفی متناسب با حجم مرغها انتخاب کنید بخشی از پیاز را کف ظرف بریزید مرغها را روی آن قرار دهید بقیه پیازها را هم روی مرغ بریزید. بهتر است مرغها را یک روز در یخچال استراحت دهید تا این مواد حسابی به خرد آنها برود و کاملا مزه دار شود، اما اگر وقت نداشتید حداقل ۶ ساعت استراحت دهید.
۴- پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آن را از یخچال خارج کنید پیازها را از روی مرغ بردارید، چون پیاز خیلی سریع میسوزد و علاوه بر اینکه بر طعم غذا تاثیر میگذارد باعث میشود زیبایی ظاهری غذای شما هم از بین برود. سپس یک قابلمه متناسب با حجم مرغ را روی حرارت قرار دهید روغن مایع یا کره محلی را به آن اضافه کنید میزان روغن یا کره باید به اندازهای باشد که جوجهها در روغن شناور باشند. حرارت زیر قابلمه باید طوری باشد که روغن ریز جوش بزند حدودا ۲ ساعت زمان لازم است تا جوجهها ها کاملا مغز پخت شوند در نهایت یک مقدار شعله را زیاد کنید تا روی آن طلایی شود.
سس مخصوص اکبر جوجه
برای تهیه سس، رب انار + سیر + گردو چرخ شده + آبلیموی تازه + روغن زیتون را با هم مخلوط کنید. اگر دوست داشتید گردو زیر دندان بیاید آنها را ریز خرد کنید. در نهایت اکبر جوجه آماده شده را در ظرف سرو قرار دهید و با پلو زعفرانی و سس رب انار که آماده کرده اید میل کنید.