مهارت های کلیدی برای زندگی

یک سری مهارت هایی در زندگی وجود دارند که یادگیری آنها برای ما بسیار مفید بوده و کیفیت زندگی را بهتر خواهد کرد. به طوری که زندگی کمی برایتان آسان شود.
تعریف مهارت های زندگی:
توانایی هایی هستند که به ما کمک می کنند در موقعیت های گوناگون، عاقلانه و درست رفتار کنیم و مهارت گذشتن از آن مرجله را داشته باشیم؛ به طوری که با خود و دیگران سازگارانه ارتباط برقرار کرده بدون استفاده از خشونت بتوانیم مسایل پیش آمده را حل نماییم و ضمن به دست آوردن موفقیت در زندگی، احساس شادمانی داشته باشیم.
1)مهارت همدلی:
تمایل پاسخ دهی به حالت عاطفی دیگران با حالت عاطفی مشابه. یعنی این که بتوانیم مسایل دیگران را حتی زمانی که در آن شرایط قرار نداریم درک کرده و برای دیدگاه ها و احساسات آنها ارزش قایل شویم.
این مهارت موجب می شود تا به دیگران توجه کنیم، آنها را دوست بداریم با آنها همیاری داشته باشیم و خود نیز مورد توجه و دوست داشتن دیگران قرار گرفته با ایجاد روابط اجتماعی بهتر به هم نزدیکتر شویم.
اثرات همدلی:
_عامل پیشگیری بسیاری از رفتارهای ناخوشایند می شود.
_ در طرفین احساس خوشایند و مثبت به وجود می آورد.
_ فرد را از احساس تنهایی نجات می دهد.
3)مهارت روابط بین فردی:
فرآیندی است که به وسیله آن آگاهی ها و احساسات خود را از راه پیام های کلامی و غیرکلامی با دیگران در میان می گذاریم.این مهارت ارتباطات ما را گسترده تر می کند
این توانایی موجب تقویت رابطه گرم و صمیمی ما با دیگران به ویژه اعضای خانواده، تقویت روحیه مشارکت، اعتماد واقع بینانه و همکاری با دیگران می شود و از این راه می توانیم مرزهای روابط گام برداشته و هرچه زودتر به دوستی های مناسب و ناسالم خود پایان دهیم، پیش از آنکه مورد آسیب جدی قرار بگیریم.
4.مهارت ارتباط موثر:
رابطه ای است کلامی و غیر کلامی میان دو یا چند نفر که در طی آن افراد می توانند باورها، خواسته ها، نیازها و هیجان های خود را بیان نموده و به نوعی احساس رضایت دست یابند.
5)مهارت مقابله با استرس:
در دنیای امروز، همواره با تغییرات گسترده پیچیده روبرو هستیم و هر تغییری با فشارهای روحی روانی(استرس) همراه است. فراگیری این مهارت به ما کمک می کند تا استرس های گوناگون و اثرها آنها را شناخته و راه های کاهش یا مدیریت بر آنها را به دست آوریم.