دستور پخت باقلاقاتق همراه با تاریخچه این غذا عالی

باقلاقاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه ی خطه ی شمال ایران است که در این بخش آشپزخانه ی نمناک طرز تهیه “باقلا قاتق” گیلانی را آموزش می دهد.
باقلا قاتق از جمله غذاهای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان در پخت آن تبحر دارند. یک خورش خوشمزه و مقوی که با کمترین و سادهترین مواد پخته میشود و بسیار مقوی و سیر کننده است. به نظر میرسد میل کردن غذاهایی مثل باقلا قاتق برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد.
طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی
- پاچ باقلای کشاورزی 300گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- شوید خشک 4 حبه
- کره یا روغن زیتون 100 گرم
- سیر کوبیده شده 4 حبه
- آب 1 لیتر
- دارچین به مقدار نیاز
- نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
مرحله درست کردن باقلا قاتوق گیلانی

نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی
پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید.
پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.
تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.
این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.
اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.
نکات تکمیلی در مورد باقلاقاتق
باقلاقاتق جر غذا های محلی گیلان میباشد .
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
تاریخچه باقلا خورش
باقلاقاتق، باقلا خورش نوعی خورش از قدیمی ترین غذاهای محلی آشپزی گیلان است که در کلیه مناطق کشور ایران نیز به ویژه در مناطق شمالی کشور بهویژه استان گیلان طبخ میشود.مواد اصلی این غذا از باقلا رشتی و به زبان گیلکی(پاچ باقلا، کلمه پاچ در گیلان به معنیِ کوتاه یا کوچک است)، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً با برنج که به صورت کته تهیه شده(برنج بیجارکله) ، سیر تازه کل باقالا، ماهی و اشپل ماهی خورده میشود.