آشپزیغذای ایرانی

دستور پخت گبولی پلو غذای خوشمزه هرمزگان

گبولی پلو گوشت یکی از غذای معروف هرمزگانی و پر از ادویه­‌های خاص و خوش ­عطری است که بویشان تا هفت کوچه آن طرف­تر می­ پیچد. گوشت پخته و تف داده شده، سیب زمینی سرخ شده، نخود پخته، پیاز داغ و پلویی که با آب گوشت و انواع ادویه مثل هل؛ میخک، لیمو عمانی، ادویه‌های مخصوص جنوبی و فلفل پخته شده؛ مواد تشکیل دهنده گبولی پلو خوشمزه ما هستند. بعضی­ها این غذا را با مرغ می­ پزند و بعضی­‌ها کشمش هم به آن اضافه می ­کنند.

گبولی پلو نوعی دمی یا کته محسوب می شود که با آب گوشت پخته می شود. این برنج از انواع برنج های قاطی است که با گوشت خرد شده و نخود و سیب زمینی و کشمش مخلوط می شود و سرو می گردد. وجود نخود درون برنج، خواص آن را افزایش می دهد. از آن جا که برنج با آب گوشت پخته می شود، تمام مزه و خاصیت گوشت را به خود می گیرد. می توان مخلفات را با برنج مخلوط یا به طور جدا روی آن ریخت که بسته به سلیقه هر کس می تواند متفاوت سرو شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج ۴ پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
نخود ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
کشمش ½ پیمانه
چوب دارچین ۱ تکه
پودر لیمو عمانی ½ قاشق چایخوری
ادویه پلویی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

مرحله اول

برای تهیه گبولی پلو خوشمزه و مجلسی ابتدا پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس یک قابلمه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم. سپس پیاز ها را که خلالی خرد کرده ایم درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

مرحله دوم

سپس گوشت را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده تفت می دهیم تا عطر و بوی آن خارج شود. سپس چوب دارچین را هم اضافه کرده و با کمی آب می گذاریم تا بپزد.

مرحله سوم

در اواخر پخت، نمک اضافه می کنیم. وقتی گوشت کامل پخت، آب گوشت را صاف می کنیم. گوشت هم کنار می گذاریم. داخل آب گوشت، هل و فلفل سیاه و ادویه پلویی و لیمو عمانی اضافه می کنیم و می گذاریم تا به جوش آید. برنج را از قبل شسته و با نمک خیس می کنیم.

مرحله چهارم

وقتی آب گوشت به جوش آمد، آب برنج را دور می ریزیم و برنج را به آب گوشت اضافه می کنیم. آب را به قدری اضافه می کنیم که یک بند انگشت روی برنج را آب بپوشاند. وقتی آب برنج کشیده شد، کمی کره به برنج اضافه می کنیم. سیب زمینی ها را شسته و پوست می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد می کنیم. در ادامه یک تابه بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود. سپس سیب زمینی ها را درون آن سرخ می کنیم. سیب زمینی های سرخ شده را از تابه بیرون می آوریم.

مرحله ششم

در این مرحله یک پیاز دیگر برداشته و به صورت خلالی متوسط خرد می کنیم. سپس درون تابه سرخ می کنیم و از تابه خارج می کنیم. گوشت را ریز ریز کرده و در همان تابه، سرخ می کنیم. نخود را از قبل خیس کرده ایم با کمی آب می پزیم.

مرحله هفتم

سپس با کمی پودر لیمو عمانی و نمک و کمی رب گوجه فرنگی تفت می دهیم. سپس کشمش ها را شسته و درون آن تفت می دهیم و کنار می گذاریم. گوشت و نخود و کشمش و سیب زمینی و پیاز داغ را روی برنج می ریزیم. در صورت تمایل می توان پودر هل و میخک را روی برنج ریخت.

نکات تکمیلی گبولی پلو

 

در دستور اصلی این غذا سیب زمینی را آب پز کرده خلال می‌کنند و سپس سرخ می‌کنند.

کشمش هم در مواد کناری برنج استفاده می‌شده.

گوبولی از هند وارد ایران شده.

در تهیه این غذا از برنج هندی استفاده شده.

اگر دوست داشتید مواد کناری برنج نرم‌تر شوند می‌توانید کمی آب مرغ به آن اضافه کرده و درش را بگذارید تا بجوشد و نرم‌تر شود

 

 

 

 

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن